Konksnegle

BUCCINUM UNDATUM
 
Image

Konksneglen er et saltvandsskaldyr, der findes over alt i de danske farvande. Den lever typisk på dybder på omkring 20 meter vand. Den lever på havbunden godt beskyttet i sit flotte sneglehus, som kan variere i farve fra jadegrøn til lysbrune eller grå nuancer. Den er specielt velsmagende, når den fiskes i vores kolde, friske nordlige farvande og kan blive op til ca. 14 cm.


Konksneglen er yderst populær i de asiatiske lande, hvor den tilberedes i et utal af varianter. F.eks. på dåse i forskellige marinader, som frosne eller som sushi. I Frankrig går de under navnet Bulot og spises ofte kogte direkte fra sneglehuset dyppet i en mayonnaise.  Italienerne har deres helt egen variant Scungilli Marinara, hvor det fine sneglekød serveres i en tomatsauce tilsat frisk basilikum, oregano og chili frø.

Kødet er fast og har en frisk skaldyrs- og havsmag.


Konksneglens popularitet er hastigt voksende, efterhånden som de utallige anvendelses- og tilberedningsmetoder bliver udbredt. Dette velsmagende skaldyr findes derfor på flere og flere restauranter over hele verden tilberedt i lækre hvidløgssaucer, som fritters, i cremede chrowders, med nudler og i salater.


Rømø Shellfish A/S sælger de danske konksnegle i flere varianter:

  • Levende i netposer, forskellige størrelser fra 1 kg.

  • Frosne i netposer af, forskellige størrelser fra 1 kg.

  • Frosne i kasser af forskellig størrelse

  • Pakket efter kundens ønske

Rømø Shellfish A/S   •   Nordre Havnevej 7   •   Havneby -  6792 Rømø   •   T: 40 29 07 06  •   T: 20 69 00 68  •   mail@romoshellfish.dk